Info verificare RCA

Verifică online oricând valabilitatea poliței tale RCA.

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil, dar te poti înscrie mai jos pentru a fi informat despre noutăți. 

 

Calculeaza Acum

Cum verific online valabilitatea poliței RCA?

 

Să ai o poliță RCA valabilă este obligatoriu. Să ți se întâmple să uiți când îți expiră este firesc. Însă tocmai pentru că este foarte important să știi că ești asigurat tot timpul, îți spunem că poți verifica oricând online, gratis, valabilitatea acesteia. 

 

AIDA (fostă CEDAM) – baza în care verifici valabilitatea poliței RCA pentru persoane fizice sau juridice

 

Pentru că totul este bine ancorat în era digitală, inclusiv sistemul de asigurări, este acum destul de simplu și chiar gratis să verifici oricând valabilitatea poliței RCA.

Pentru a verifica online valabilitatea asigurării, până în 2018 se accesa baza de date CEDAM, care era în administrarea ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Din 2018, verificarea valabilității RCA se face simplu și rapid cu prin platforma AIDA, care este în coordonarea BAAR – Biroul Asiguratorilor Auto din România.

AIDA este sistemul care a înlocuit mai bine cunoscutul CEDAM. Cu ajutorul lui, puteți verifica valabilitatea unei polițe RCA, dar și clasa bonus/malus cu care a fost încheiată o poliță.

Prin AIDA se poate verifica valabilitatea poliței încheiate, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

 

Cum verific valabilitatea unei polițe RCA în AIDA?

 

Acum, când știi că valabilitatea poliței RCA se poate verifica simplu și rapid, online, prin AIDA, să vedem de ce date ai nevoie.

 

 

Date necesare pentru verificare RCA

 

Indiferent dacă ai poliță pentru persoană fizică sau juridică, ai nevoie fie de seria de șasiu a mașinii pentru care vrei verificare RCA, fie de numărul de înmatriculare.

Introduci una dintre aceste date, bifezi condițiile de interogare pentru baza AIDA și afli automat, online, gratuit, când a fost încheiată polița pentru acel autoturism și când expiră.

Dacă ai descoperit cu stupoare că ai asigurarea expirată, intră rapid pe calculatorul Sherlook pentru un RCA la cel mai mic preț de pe piață în acest moment.

 

 

De ce este importantă verificarea valabilității poliței RCA?

 

A verifica valabilitatea asigurării de răspundere civilă auto poate fi o obligație, la fel de important ca și încheierea unei astfel de asigurări.

 

 

Nu uita că RCA-ul este obligatoriu

 

Este esențial să știi că ai obligația de a avea o asigurare valabilă pentru orice autovehicul înmatriculat deții, chiar dacă nu circuli cu el.

Dacă ai neglijat verificarea valabilității poliței și ai fost implicat într-un accident auto în care ești vinovat, trebuie să plătești singur daunele, iar acestea pot fi semnificative. 

De asemenea, dacă te oprește poliția, fie și pentru un control minor, dacă se descoperă ca nu ai un RCA valabil, plătești amendă și ți se rețin și certificatul și plăcuțele de înmatriculare. 

 

 

RCA la CITY Insurance?

 

O situație specială o reprezintă în 2022 verificarea valabilității unui RCA la CITY Insurance, societate care a intrat în faliment.

Dacă știi că ai asigurare la aceasta companie, sau dacă te lovește o mașină al cărei șofer declară că este asigurat CITY Insurance, verifică valabilitatea poliței în baza AIDA pentru a vedea dacă ești protejat prin asigurare.

Așadar, acum poți verifica online, simplu și rapid, valabilitatea poliței și tot online poți încheia alta prin Sherlook.

Nu ai nicio scuză să nu ai asigurarea RCA valabilă!

Întrebări frecvente:

Poți verifica oricând, online, valabilitatea poliței tale RCA prin baza AIDA. Ai nevoie doar de seria de șasiu sau de numărul de înmatriculare. 

În cazul unui accident sau al unui control, poți plăti o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei dacă nu ai poliță RCA valabilă. De asemenea, ți se vor reține certificatul de înmatriculare al mașinii și plăcuțele.

Dacă verifici și descoperi că polița ta RCA este expirată, poți încheia imediat alta - online, prin Sherlook. Primești ofertele asiguratorilor din piață și poți compara rapid pentru a o alege pe cea mai bună.