Logo Economo

10 sfaturi de urmat dacă rămâi blocat în viscol. Doar o asigurare auto nu te poate ajuta

Pentru că iarna nu-i ca vara, nici tu nu poți pleca la drum nepregătit. Dincolo de asigurarea auto, pe care trebuie neaparat să o ai valabilă, mai ai o serie de sfaturi de care trebuie să ții cont în cazul în care te surprinde un episode de viscol sau ninsori.

În plin sezon de iarnă, știi cum pleci e acasă, dar nu ești sigur cu privire la ce vei găsi pe drum. Viscole și ninsori pot avea loc oricând și este bine să fii pregătit. Sigur că nu pleci la drum fără asigurare, ar fi o imprudență. Și dacă descoperi în ultimul moment că nu ai poliță valabilă, închei rapid o asigurare auto online pe shelook.ro – asistentul tău virtual. O asigurare auto nu este însă suficientă. Pentru orice drum de iarnă, trebuie să îți pregătești mașina.

Mai multe sfaturi despre cum îți pregătești mașina pentru drumuri de iarnă poți citi aici (https://sherlook.ro/articole/cum-te-pregatesti-de-drum-cand-pleci-in-vacanta-de-iarna-cu-masina)

Acum vorbim despre ce se întâmplă dacă te prinde viscolul pe drum (sau o avalanșă, pentru că s-a întâmplat chiar recent) și trebuie să te descurci până când primești ajutor. Câteva sfaturi simple, sună așa:

  1. Nu te panica. Chiar dacă nu ai mai fost niciodată în această situație, gândește-te la ce ai de făcut și nu lăsa frica să te conducă.
  2. Trage autovehiculul cât de mult poți pe partea dreaptă a drumului. Dacă nu reușești, nu îți epuiza toată energia încercând să miști mașina prin zăpadă. Conservă-ți energia și căldura.
  3. Porneşte luminile de avarie şi prinde o cârpă colorată în exterior, care poate fi vizibilă în timpul zilei. Aprinde lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să te poată localiza mai uşor.
  4. Anunţă evenimentul la 112, indicând cât de exact poți, locul unde ai rămas blocat.
  5. Nu ieși din mașină dacă nu vezi în apropiere o clădire unde te poţi adăposti. Rămâi în maşină până în momentul în care sosesc echipele de salvare.
  6. Porneşte motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschide uşor geamul pentru ventilaţie.
  7. Ai grijă ca, de fiecare dată când motorul este pornit, eşapamentul să nu fie blocat de zăpadă sau gheaţă. În caz contrar, poate pătrunde în habitaclu monoxid de carbon, un gaz ce poate provoca, în cantităţi mari, asfixierea.
  8. Mişcă-te cât poți de mult pentru a menţine organismul cald şi a pentru a ajuta circulaţia, evitând extenuarea (mişcă braţele şi picioarele, bate din palme etc.).
  9. Poartă fular şi căciulă – capul şi gâtul sunt surse majore de pierdere a căldurii. Înveleşte-te cu o pătură, dacă este posibil.
  10. Nu adormi. Dacă mai există şi o altă persoană în maşină, puteţi dormi pe rând.

Coșmarul va lua sfârșit și ajutoarele vor veni. Când totul se va termina, te poți gândi la asigurarea auto. Evaluezi mașina, vezi dacă a suferit avarii și, dacă da, vezi în ce măsură pot fi rezolvate în baza unei asigurări auto.

Dacă în mijlocul evenimentelor ai fost lovit de un alt șofer, atunci asigurarea auto RCA a aceluia este cea care te despăgubește. Dacă mașina ta a suferit daune în urma blocării în zăpadă, este bine să ai o asiurare auto CASCO valabilă și să verifici în ce măsură te poate despăgubi.

Dacă în încercarea ta de a scoate mașina din zăpadă ai produs pagube altor autovehicule, te vei felicita că ai încheiat rapid asigurarea RCA prin Sherlook.ro, pentru

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo