Logo Economo

20-60-90 Termene și date importante pe care trebuie să le știi dacă ai polița RCA la EUROINS

Situația falimentului EUROINS a generat multe întrebări, nelămuriri și nemulțumiri în
piața asigurărilor RCA. Totul se reduce însă la înțelegerea câtorva proceduri și la
acceptarea unor termene necesare pentru soluționarea diverselor evenimente care
pot apărea.

Calculeaza pret RCA

Au apărut atâtea articole referitoare la falimentul EUROINS și la procedurile ce trebuie urmate în diverse cazuri, încât puțini mai știu ce trebuie făcut. Deși EUROINS este al patrulea caz de faliment din piața de asigurări în ultimii ani, apar mereu aceleași întrebări și este firesc. Până nu te lovești de o astfel de situație nu reții detalii legate de proceduri și termene. Când se întâmplă însă, încep nedumeririle.

  • Ce fac dacă nu mai vreau să fiu asigurat EUROINS?
  • Cât durează să denunț polița?
  • Am nevoie imediat de RCA încheiat în altă parte?
  • Câți bani primesc înapoi și în ce condiții?
  • Cine plătește pentru despăgubirile pe care ar trebui să le acorde EUROINS?
  • Ce fac dacă am o daună?
  • Cât durează să primesc despăgubirea?
  • Ce fac dacă la service nu mă primește cu daună care trebuie soluționată pe o poliță emisă de EUROINS?

Mai jos găsiți principalele termene și date de care trebuie să țineți cont în soluționarea diverselor situații legate de falimentul EUROINS:


20
Din momentul în care alegeți să denunțați polița trebuie să treacă 20 de zile pană la încetarea contractului.
 

Atenție! În acest timp, trebuie să încheiați o altă asigurare RCA la un alt asigurator. Conform legii, nu puteți merge neasigurat nici măcar în situații excepționale, cum este cea a denunțării unei polițe.
Detalii găsiți pe site-ul FGA – Fondul de Garantare al Asiguraților.

60
În 60 de zile de la publicarea deciziei de retragere a autorizației de funcționare pot fi făcute plăți de către FGA. Aceste plăți include nu numai despăgubiri, ci și restituirea primei pentru polițele denunțate.


Cum decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 17 martie 2023. Rezultă că plățile efective pot începe pe 17 mai 2023.
Din experiența CITY Insurance, decalajul între data depunerii cererii și data în care se primesc banii poate ajunge la 8-9 luni.

90
Dacă aveți o asigurare la EUROINS și nu vreți să o denunțați, trebuie să știți că aceasta nu va rămâne valabilă până la data la care ar fi trebuit să se încheie contractul în mod normal. Legislația în vigoare spune că valabilitatea polițelor nedenunțate expiră automat la 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment prin decizia instanței abilitate. Așadar, trebuie să urmăriți această data și să calculați 90 de zile de la ea pentru a ști cât timp mai sunteți acoperit de asigurare. 

Lucrurile nu sunt de nerezolvat, dar se pot complica în unele cazuri și pot dura mai mult decât ar fi normal. Asistentul virtual de la Sherlook.ro vă poate ajuta dacă decideți să denunțați polița la EUROINS și să încheiați alt RCA. 

Puteți vedea principalele oferte din piața și puteți analiza, comparative, ce înseamnă să încheiați un RCA simplu sau cu decontare directă. Aceasta din urmă presupune un cost în plus, dar, în acest context, cel puțin până se mai liniștesc apele, este bine să știi că ai o asigurare pe care te poți baza în caz de nevoie. Să nu uităm că sunt aproximativ 2,8 milioane de polițe RCA încheiate la EUROINS. Fiecare dintre acestea reprezintă un pericol de accident (fie și minor) care va dura mai mult până se soluționează. 
 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo