Logo Economo

Asigurare de călătorie online? Da, se poate.

Optează pentru încheierea asigurăre de călătorie printr-un comparator online cum este cel pe care ți-l oferă Sherlook

Vezi ofertele

Asigurare de călătorie online? Da, se poate.

Situația din ultimii ani a schimbat profilul turistului român. Să te întrebi dacă îți mai trebuie o asigurare de călătorie când pleci în afara țării este deja o raritate. Cei care pleacă, fie în vacanță, fie în delegații, în afara României, știu deja ca o asigurare de călătorie este ceva ce nu trebuie să lipsească din bagajul lor electronic.

Acum, căutările de asigurare de călătorie țin cont de alte criterii:

  • Găsesc asigurare de călătorie online?
  • Am și protecție în caz de COVID printr-o asigurare de călătorie?
  • Asigurarea de călătorie acoperă și riscuri generate de război?
  • Unde găsesc cea mai bună asigurare de călătorie cu clauză STORNO?

Așadar, am devenit mult mai specifici când căutăm o asigurare de călătorie, iar acest lucru este un semn de maturitate din partea turiștilor români și de creștere a nivelului de educație în materie de asigurări.

68% dintre românii care vor să plece în vacanță în 2022 au intenția de a încheia și o asigurare de călătorie, conform celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România. Riscurile de care se tem cu precădere sunt: îmbolnăvire / accident produs în afara țării (19%), riscul de anulare a călătoriei (12%) și riscul de îmbolnăvire / accident pe teritoriul României (5%).

Majoritatea produselor de asigurare de călătorie acoperă riscuri produse în afara țării. Există însă și asiguratori care au inclus în ofertă asigurări de călătorie care acoperă și riscuri produse în România.

De altfel, pandemia care a marcat întreaga lume a adus două modificări majore în piața asigurărilor de călătorie. Au apărut polițe care includ în categoria riscurilor asigurate riscurile pandemice și riscurile produse în timpul vacanțelor petrecute în România.

Asigurare de călătorie online? Da, se poate.

Asigurare de călătorie online

Pentru că a devenit unul dintre cel mai des cumpărate produse de asigurare, este firesc să vrei o asigurare de călătorie online și este firesc să se poată.

Asistentul tău digital de la Sherlook tocmai asta face: îți caută mereu cele mai potrivite oferte de asigurare de călătorie online, pentru ca tu și cei dragi să nu plecați neprotejați.

Te-ar ajuta să știi că o asigurare de călătorie online încheiată la Sherlook îți solicită foarte puțin timp. Este suficient ca atunci când îți faci cont să introduci datele tale și ale celor cu care călătorești de regulă, iar apoi nu trebuie decât să schimbi destinația și perioada de călătorie pentru a-ți încheia noua asigurare.

De ce să alegi o asigurare de călătorie online?

Sunt multe motive pentru a alege o asigurare de călătorie online în locul uneia încheiate în mod clasic, prin broker sau agenți de asigurare:

  1. Este mai rapid

Îți trebuie cel mult câteva minute să intri pe Sherlook, să introduci câteva date despre tine și cei cu care călătorești (dacă faci asigurări și pentru ei), despre destinație și activitățile pe care le desfășori acolo (dacă este cazul de sporturi extreme, spre exemplu), să obții ofertele disponibile și să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Dacă deja ai cont și datele introduse, timpul necesar încheierii unei asigurări de călătorie devine și mai scurt.

  1. Este mai simplu

Nu este nevoie să suni pe nimeni sau sa mergi la vreo sucursală. Nu este nevoie nici măcar să dai vreun mail. Nu trebuie să știe nimeni unde, când și cu cine pleci. Intri de pe telefon sau laptop oricând vrei tu și îți închei o asigurare de călătorie.

  1. Este mai ieftin

O asigurare de călătorie online este mai ieftină. Asta nu pentru că ai alege tu o poliță ieftină, ci pentru că un comparator de oferte online te ajută să vezi tot ce este disponibil și să alegi exact ce ți se potrivește, la cel mai competitiv preț.

Ce tip de asigurare de călătorie online ți se potrivește

Asigurarea de călătorie este și ea de multe feluri și trebuie să te gândești bine la profilul tău de călător și la nevoile tale de protecție înainte de a alege produsul care ți se potrivește.

Spre exemplu:

  1. Călătorești des în timpul unui an? – fie în interes personal sau profesional. Atunci probabil că ți-ar fi de folos o poliță de asigurare multi-anuală. Plătești o singură dată pe an și pleci liniștit (ă) de câte ori ai nevoie.

  2. Practici sporturi extreme? Atunci ai nevoie de o asigurare care să le acopere și pe acestea. Printre sporturile care necesită extra-acoperire se află:

Sporturi extreme de aer

  • Bungee-Jumping
  • Deltaplan
  • Paragliding / Parapanta
  • Parasutism
  • Parasailing
  • Zbor cu planorul

Activități de apă (nautice)

  • Canioning
  • Scufundări în peșteri
  • Scufundări generale: toate tipurile de înot, inclusiv cele alături de vietăți marine (rechini, delfini, pești, corali)
  • Snorkeling
  • Surfing
  • Ski nautic
  • Canoe
  • Rafting
  • Powerboat
  • Yachting

Activități pe roți

  • Ciclism
  • Motor biking
  • Moutain biking
  • Off-road cu mașini de teren
  • ATV-uri

Și lista este și mai cuprinzătoare…

Așa-i că la unele sporturi din listă nu te-ai fi gândit că sunt considerate extreme? Și totuși iată că sunt și un eventual risc produs în timpul practicării lor nu este acoperit de o asigurare de călătorie online obișnuită.

  1. Unde călătorești de regulă? Verifică atunci când închei asigurarea că zona în care te duci este acoperită prin poliță. Spre exemplu, SUA trebuie menționate ca acoperire suplimentară pentru unele polițe.

O asigurare de călătorie online te ajută mai mult decât Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate

Probabil știi deja că, dacă ești cetățean român și călătorești, pentru perioade scurte, în Elveția și țările din Uniunea Europeană, ai asistență medicală prin Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS), care permite accesul la tratamente medicale de urgență.

Iată însă doar câteva dintre riscurile pe care Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate nu le acoperă, dar o asigurare de călătorie, da:

  • cheltuieli medicale (cheltuieli de spitalizare atât în regim public, cât și în regim privat);
  • cheltuieli de repatriere medicală (cu sau fără însoțitor, cu ambulanța terestră sau aeriană, în funcție de situația medicală);
  • cheltuieli cu repatrierea în caz de deces;
  • cheltuieli cu tratamentul medical recomandat de medic în străinătate.

Așadar, o asigurare de călătorie nu îți poate lipsi dacă pleci din țară. Riscurile pe care ți le-ai asuma ar fi pur și simplu prea mari. Doar cine a pățit-o știe exact cât a regretat. Și dacă tot a devenit un produs de care ai așa de multă nevoie, de ce să nu îl închei rapid online, cu ajutorul lui Sherlook?

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo