Logo Economo

Ce înseamnă ”cea mai bună asigurare RCA”?

Înainte de a alerga după „cea mai bună asigurare RCA”, trebuie să stabilești clar ce înseamnă pentru tine asta. Este cea mai ieftină? Este cea care îți dă încredere? Este cea cu raportul calitate – preț cel mai bun? Cu siguranță este o asigurare RCA online de la economo.ro.

De când am lansat asistentul digital de la economo.ro pentru a ajuta șoferii din România să găsească ofertele de asigurare RCA online care li se potrivesc, una dintre cele mai frecvente solicitări primite a fost: ”Dați-mi cea mai bună ofertă de asigurare RCA?”.

Ce înseamnă ”cea mai bună” când vine vorba despre o asigurare care, deși obligatorie și standard prin acoperirile oferite, este totuși un produs de protecție financiară subiectiv, care ține cont de specificul fiecărui șofer? Acesta este un bun subiect de discuție.

Așadar, ce poate însemna ”cea mai bună asigurare RCA”?

  1. Cea mai ieftină asigurare RCA

Pentru cei mai mulți șoferi, cea mai bună asigurare RCA online este cea mai ieftină asigurare. Este de înțeles, mai ales în contextul scumpirilor din ultima perioadă. Conform noii grile de tarife RCA publicate de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, nici cei mai disciplinați și mai experimentați șoferi nu mai plătesc mai puțin de 1.000 de lei pe an pentru o asigurare RCA.

Nu uita însă că, atunci când ceri o ofertă de asigurare RCA online de la economo.ro calculele țin cont de câteva elemente clare care influențează prețul final al unei asigurări RCA pentru tine:

  • Istoricul tău ca șofer. Clasa de bonus sau de malus în care te încadrezi (în funcție de accidentele pe care le-ai provocat în trecut sau nu) influențează prețul asigurării RCA. Evident, cu cât ești într-o clasa de bonus mai mare (până la B8), cu atât plătești mai puțin. Cu cât ești mai jos în clasele de malus, vei plăti mai mult.
  • Alegi să închei asigurare RCA cu decontare directă sau fără? Ia o decizie avizată și asumă-ți faptul că o asigurare RCA online cu decontare directă este mai scumpă decât una fără decontare directă.
  • Închei asigurare RCA pe un an cu plată integrală? Este recomandabil să faci asta dacă vrei cel mai bun preț, deși efortul financiar în momentul asigurării este mai mare.

 

  1. Asigurarea care îți dă încredere și sentimentul de siguranță

Pentru o anumită categorie de șoferi, cea mai bună asigurare RCA online este cea care le dă încredere că sunt protejați în cazul în care provoacă un accident și trebuie să suporte consecințele. Sunt șoferii care pun mai mult preț pe reputația unei anumite companii de asigurare și pe experiența pe care au avut-o cu aceasta, decât pe cel mai mic preț pe care îl primesc de la o societate de asigurare despre care nu știu nimic sau, mai rău, despre a cărei reputație nu au auzit lucruri bune.

Este bine să știți că toate companiile de asigurare de la care primiți ofertă prin economo.ro sunt autorizate să încheie astfel de asigurări, sunt supravegheate de ASF și, în principiu, nu ar trebui să existe probleme cu niciuna dintre ele în momentul în care este necesară acordarea de despăgubiri, pentru că întregul sistem are în spate o plasă de siguranță, la baza căreia se află FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, care intervine în cazul în care un asigurator nu își mai poate onora obligațiile față de clienții săi.

Asta nu înseamnă însă că fiecare dintre noi nu are propriile preferințe, bazate în special pe experiențele precedente cu diverse companii de asigurare.


3. Asigurarea cu cel mai bun raport calitate – preț

Există și o categorie de șoferi pentru care cea mai bună asigurare RCA este o combinație a celor două variante descrise mai sus.

Sunt șoferii care vor cel mai mic preț la RCA...dar nu cu orice preț. Pentru ei contează și numele asiguratorului la care aleg să încheie o asigurare RCA online, dar nu sunt dispuși să plătească cel mai mare preț. De regulă sunt șoferi care aleg și decontarea directă, asumându-și un preț puțin mai mare pentru a se asigura că, la nevoie, nu pierd timp, bani și nervi încercând să își rezolve problema pe baza alegerii făcute de un alt șofer (cel vinovat) pentru asigurarea RCA.

Aceștia sunt cei care cu siguranță aleg să folosească serviciile asistentului digital de la economo.ro, pentru că așa pot compara toate ofertele relevante pentru ei.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo