Logo Economo

Ce opțiuni ai dacă ești lovit în trafic de un șofer cu RCA la EUROINS

Dacă se întâmplă să fii lovit în trafic de un șofer cu asigurare RCA la EUROINS, ai mai multe opțiuni de a rezolva situația. Cel mai bine ar fi acum să ai un RCA cu decontare directă. Este cea mai sigură formă prin care poți controla soluționarea unor asemenea situații.

Știm cu toții că un adevărat risc la care te expui în acest moment când ieși în trafic este acela de a fi lovit de un șofer cu RCA la EUROINS. Care sunt șansele? Pai aveți aproximativ 2,8 milioane de ”ocazii” să se întâmple, pentru că acesta este numărul de șoferi cu asigurare RCA încheiată la compania care este acum în pragul falimentului.

Sigur, dacă se întâmplă să fiți loviți de un asigurat RCA, situația se va rezolva într-un final, dar este posibil să dureze mai mult, să fie nevoie de proceduri suplimentare și chiar să vă enervați în relația cu serviceurile.

Dacă în această perioadă sunteți în punctul în care aveți nevoie să vă reînnoiți RCAul, nu ar fi rău să luați în calcul o asigurare online contractată prin Sherlook.ro care să includă și decontare directă. Cu această opțiune, vă asigurați că, în cazul în care sunteți lovit de un șofer cu asigurare la EUROINS, puteți să soluționați dauna la asiguratorul ales de voi, urmând ca acesta să se îndrepte apoi împotriva EUROINS și să își primească despăgubirea prin intermediul FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților.

Mai multe detalii despre ce înseamnă decontarea directă găsiți aici.

Avantajul de a folosi un comparator complet, cum este cel de la Sherlook.ro, este că puteți analiza foarte rapid ofertele de la asiguratori și o puteți alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine.

Revenind la situația (din păcate, destul de probabilă) de a fi lovit de un șofer cu asigurare la EUROINS în următoarea perioadă, iată ce opțiuni aveți la dispoziție pentru soluționarea daunei:

  1. Dacă service-ul la care mergi pentru constatare si reparație acceptă dosarul, urmezi procedura standard:
  • Se efectuează constatarea daunei
  • Se întocmește un deviz de intrare în reparație
  • Aștepți să îți iei mașina reparată și service-ul să își primească banii de la FGA.  

O mențiune importantă în acest caz este aceea că FGA va începe sa plătească după 60 de zile lucrătoare de la publicarea deciziei de retragere a autorizației de funcționare pentru EUROINS în Monitorul Oficial. Decizia a fost publicată pe 17 martie 2023, ceea ce înseamnă că plățile pot începe pe 17 mai 2023.

  1. De teama noilor proceduri și termene de plată întârziate, se aude tot mai des de cazuri în care serviceurile refuză să primească pentru reparații mașini pentru ale căror daune trebuie să plătească un asigurat cu RCA la EUROINS. Dacă sunteți într-o astfel de situație și service-ul la care vreți să vă reparați mașina refuză să își asume lucrarea în baza plății pe care urmează să o facă FGA în numele EUROINS, aveți opțiuni.

Puteți plăti reparația din banii voștri și ulterior, cu documentele primite de la service, vă adresați FGA pentru recuperarea sumei. Desigur, rămâne deschisă necunoscuta ”termenelor de plată” și banii voștri pentru reparație vor fi blocați o vreme, dar este și aceasta o opțiune de luat în calcul.

  1. Dacă nu vreți să vă complicați și dacă dauna suferită este una a cărei despăgubiri are o valoare clară, puteți opta pentru reparația în regie proprie. Acest lucru înseamnă că vă adresați direct către FGA și cereți despăgubirea în sistem regie proprie. O atenție deosebită este necesară la întocmirea evaluării daunei. Dacă după o vreme de la reparație constatați că au fost și daune ascunse, care nu s-au evidențiat la constatare, va fi complicat să le rezolvați altfel decât din banii voștri.

Reparația în regie proprie este însă o practică răspândită în rândul companiilor de asigurare și de multe ori se dovedește o soluție rapidă și eficientă.

  1. Oricum am analiza opțiunile existente, rămâne ideea că, dacă vreți cu adevărat să stați liniștiți în această perioadă tulbure în ceea ce privește cazurile de despăgubire în baza unor polițe încheiate la EUROINS, cel mai bine este să știți că vă puteți soluționa dauna la asiguratorul ales de voi și la serviceul dorit. Așadar:

 

  • Dacă aveți RCA la EUROINS, luați în calcul opțiunea de a denunța polița și de a încheia una cu decontare directă la un alt asigurator;
  • Dacă nu aveți RCA la EUROINS, dar nici decontare directă nu aveți, la momentul reînnoirii luați în calcul această opțiune.

Dacă vreți să vă faceți o idee cu privire la ce ar însemna un RCA cu decontare directă versus o asigurare RCA online simplă, intrați oricând pe Sherlook.ro și puteți compara.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo