Logo Economo

Cum faci economie cu întreținerea și costurile mașinii? O asigurare online ajută!

Dacă vrei să faci economie cu întreținerea anuală a mașinii tale, o poți face. Găsești în acest articol mai multe idei care te pot ajuta. Nu uita că să închei o asigurare RCA online este în sine o formă de economie de timp și de bani.

Cu o inflație care a depășit imaginația multora și costuri de zi cu zi care s-au dublat sau chiar s-au triplat, fiecare dintre noi caută soluții să economisească și să gestioneze bugetul familiei cât mai bine.

Mașina este unul dintre bunurile care vin nu doar cu beneficii și utilitate, ci și cu obligații și costuri. Prețul combustibilului a crescut, o asigurare RCA nu mai costă sub 1000 lei pe an nici pentru clasele celor mai disciplinați și mai atenți șoferi, ora de manoperă la service se scumpește și ea (pentru că și costurile de întreținere ale unui service au crescut) și tot așa.

În acest context, iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru a limita cât se poate de mult costurile cu mașina personală.

  1. De ce mașină ai nevoie?

Gândește-te cu realism la nevoile tale și ale familiei (dacă este cazul). Chiar ai nevoie de o mașină cu motor de 2 litri? Chiar aveți nevoie de un SUV, când cele mai multe drumuri pe care le faceți sunt la supermarket și în parc cu cei mici?

De multe ori, cumpărăm o mașină alegând-o pe criterii emoționale. Asta nu înseamnă că nu putem schimba lucrurile când ajungem la concluzia că, de fapt, avem nevoie de altceva. O mașină mai mare decât avem nevoie înseamnă mai mult combustibil consumat, taxe mai mari, asigurare RCA mai scumpă (chiar și o asigurare online, încheiată prin Sherlook.ro), asigurare CASCO pe care poate nici nu ți-o  mai permiți, costuri de întreținere mai mari etc.

Așadar, analizează cerebral nevoile tale și, dacă ți se pare că o mașină mai mică și mai ieftin de întreținut este mai potrivită pentru tine, acesta este momentul perfect să faci schimbarea.


2. Ai un stil de condus economic?

Știm că îți place să conduci și înțelegem că ți-ai luat o mașină puternică, care te face să simți din plin fiecare accelerare și fiecare frânare. Dacă însă asta te face să simți până în suflet și fiecare alimentare la pompă, este momentul să schimbi ceva: stilul de condus.

Un stil de condus preventiv, fluent, ponderat, îți aduce economie la combustibil și chiar la asigurare. Sunt companii de asigurare care, cu acceptul tău, îți monitorizează stilul de condus și ajustează prețul primei de asigurare în funcție de acesta .

Până atunci, nu uita că cele mai bune oferte de asigurare RCA pentru tine sunt pe Sherlook.ro.


3. Îți faci reviziile la timp?

Dacă răspunsul este ”Nu chiar”, ar trebui să schimbi acest lucru. Nu ai nevoie să dai bani în plus și pe reparații ale mașinii. Este un motiv pentru care reviziile se fac la anumite intervale. Au știut producătorii despre ce vorbesc. Dacă ignori starea tehnică a mașinii tale, ai toate șansele să te trezești cu probleme mai serioase, care vor fi o provocare pentru bugetul tău.

4. Știai că șoferii responsabili plătesc mai puțin pentru o asigurare RCA online sau offline?

Dacă te mai ponderezi în stilul de condus, ai și beneficii indirecte: șansele să fii implicat într-un accident scad (iar asta înseamnă o altă formă de economie și, evident, de protecție). În plus, ești mai calm și, implicit, mai sănătos. Uite așa nu mai dai bani nici pe calmante. Glumim și poate pare că am dus la extrem linia economiilor, dar este cât se poate de real că schimbarea stilului de condus îți schimbă viața cu totul și te ajută să faci economii.

În plus, nu uita de sistemul ”bonus-malus”. Și așa prețurile de referință pentru asigurările RCA au crescut. Nu mai vrei acum să intri și în categoria celor care au ”malus” – adică figurează în sistem ca fiind șoferi cu risc ridicat și, implicit, primesc prețuri mai mari la asigurare.

Ținta ta trebuie să fie să produci cât mai puține incidente rutiere și să ajungi în clasa de ”bonus” B8 și să te menții acolo cât mai mult. Doar așa poți fi sigur că ai cel mai bun preț la asigurare RCA.

Și pentru a fi sigur că primești cea mai bună ofertă, nu uita să o ceri de la asistentul tău digital de pe Sherlook.ro care îți oferă asigurare RCA online.


5. Cum te ajută o asigurare RCA online să faci economie?

Acum, când prețul contează mai mult decât oricând, vrei cu siguranță să compari ofertele de asigurare pentru care ești eligibil și să o alegi pe cea mai bună. Asta nu o poți face decât folosind serviciile unui asistent virtual cum este cel de la Sherlook.ro.

O asigurare RCA online o închei după câteva click-uri care te duc la lista ofertelor potrivite ție, din care tu o alegi pe cea pe care o consideri cea mai bună. Poate vrei cu decontare direct sau poate nu, poate preferi un anumit asigurator sau pe unul chiar îl descalifici din start sau poate pur și simplu vrei cea mai ieftină ofertă de asigurare RCA.

Toate sunt disponibile pentru tine pe Sherlook.ro.

 

Așadar, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a mai regla bugetul. Orice te ajută să faci economie în această perioadă, contează.

Sherlook.ro este un instrument pe care te invităm să îl testezi și să îl folosești, pentru că asigurările online sunt mereu o formă de a economisi timp și bani.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo