Logo Economo

Cum îți închei o asigurare RCA online?

Dacă nu te-ai convins încă, posibilitatea de a încheia o asigurare RCA online te scapă de multă bătaie de cap, te ajută să economisești timp și, în final, chiar bani. Ca să știi cât este de ușor să îți iei o asigurare RCA online, să ne imaginăm că îți dai seama în mijlocul unei ședințe la birou că îți expiră RCA-ul a doua zi și ai nevoie rapid să îl reînnoiești. Cu prima ocazie, iei telefonul sau laptopul, intri pe Sherlook.ro, mergi la secțiunea de asigurare RCA și de aici ai de parcurs câțiva pași rapizi și simpli, care îți solicită un minim de documente, informații și timp.

Pasul 1 – Informații despre vehicul

Încă de la primul pas înțelegi avantajele pe care ți le oferă un asistent virtual ca cel de la Sherlook. Acesta face ca tu să nu fii nevoit să introduci decât un minim de informații cu care apoi se descurcă singur pentru completarea unei cereri de ofertă pentru o asigurare RCA online. Acestea sunt:

  • Numărul de înmatriculare al autovehiculului pe care vrei să îl asiguri

*Dacă ai nevoie de o asigurare RCA online în vederea înmatriculării, bifezi rubrica ”Mașina nu este înmatriculată încă”.

Citește apoi cu atenție politica de confidențialitate și termenii și condițiile. Dacă ești de acord cu toate informațiile prezentate acolo, bifează că accepți și introdu mai departe următoarele date:

  • VIN (Vehicle Identification Number), cunoscut și ca seria de șasiu
  • Seria CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului)

Și...atât. De aici știe asistentul virtual de la Sherlook datele mașinii pentru care vrei o asigurare RCA online.

Dai click pe ”completare automată” și asistentul tău virtual știe să introducă singur restul de date:

  • marcă,
  • model,
  • an de fabricație,
  • capacitate cilindrica.

Dacă totul este în regula, confirmă și continuă spre pasul următor.

Pasul 2  - GDPR și proprietar

Singurele informații de care asistentul tău virtual de la Sherlook are nevoie pentru a-ți calcula oferta de asigurare RCA online sunt:

  • Prenume
  • Nume
  • E-mail

Numărul de telefon este opțional, dar poate preferi să fii contactat telefonic dacă știi că e-mailul nu îl verifici foarte des.

Este momentul să aloci câteva momente citirii politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal și a informării prealabile privind identitatea distribuitorilor de asigurări.

Asta ca să știi concret cu cine închei contractul de asigurare RCA online și la ce folosim datele tale. Totul este clar și transparent.

Opțional, îți poți da accept de a oferi mai multe detalii brokerului pentru a primi consultanță și oferte personalizate. Cu siguranță o asigurare RCA online nu este singura poliță de care ai nevoie. Poate te putem ajuta și cu altele. Cum ar fi....asigurare de călătorie de care uiți mereu și o faci pe ultima suta de metri.

Să revenim însă la asigurare ta RCA. Avem nevoie să știm dacă este o asigurare pe care o închei ca persoană fizică sau juridică, adăugând și informațiile de mai jos despre șoferul mașinii:

  • Date despre permisul de conducere,
  • Adresa acestuia.

Pasul 3 – Detalii despre asigurare RCA online

Spune-ne doar când vrei să înceapă valabilitatea poliței RCA, cine va conduce mașina pentru care închei o asigurare RCA online (este un singur șofer sau mai mulți?) și în ce scop va fi aceasta condusă: personal, de serviciu, pentru închiriere...

De asemenea, avem nevoie să știm dacă autovehiculul este sau nu în leasing.

Pasul 4 – Ofertă asigurare RCA online

Acestea au fost toate datele de care am avut nevoie pentru a putea calcula oferta de asigurare RCA online potrivită ție și mașinii tale.

De acum, nu trebuie decât să alegi pe ce perioadă vrei să închei asigurarea, să generezi oferta și să o alegi pe cea pe care o consideri cea mai potrivită ție – cu sau fără decontare directă.

Pasul 5 – Sumarul ofertei

Mai analizezi o dată rapid sumarul ofertei alese și dai click-urile finale care te fac un șofer asigurat.

Gata! Asta a fost tot. Acum întoarce-te în ședință și, cu prima ocazie, spune și colegilor și prietenilor de Sherlook.ro și de cât de ușor ai încheiat tu o asigurare RCA online.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo