Logo Economo

Cum poți avea o asigurare auto ieftină în 2023?

Prețurile sunt o preocupare pentru toată lumea în ultima perioadă. Cu un context economic deloc încurajator și cu efecte ale pandemiei și ale războiului din Ucraina care au marcat multe domenii, nici nu este de mirare. Indiferent de nivelul la care se află cu bugetul, fiecare încearcă să fie ceva mai precaut. Este o perioadă bună să îți faci o evaluare a cheltuielilor și să tăi ce nu îți este necesar. Este un exercițiu sănătos pe care ar trebui să îl facem oricum din când în când.

Aceasta fiind situația, o asigurare auto ieftină este ceea ce toată lumea caută. Cu atât mai mult cu cât prețurile asigurărilor RCA au de ceva vreme un trend ascendent. Trebuie să înțelegi însă că o asigurare RCA ieftină nu găsești ci mai degrabă câștigi dacă ai grijă la câteva aspecte și iei deciziile potrivite. Ca să îți dai seama care sunt acestea, este suficient să răspunzi la câteva întrebări.

În ce clasă de bonus/malus ești?

O asigurare auto ieftină nu poate avea decât un șofer care, ca urmare a unui comportament preventiv an de an, nu a produs niciun accident și a ajuns în clasa maximă de bonus. Orice daună provocată duce la scăderea clasei de bonus și, implicit, la majorarea primei RCA.

Așadar, dacă vrei o asigurare auto ieftină, ai grijă cum conduci. Ponderează-ți impulsivitatea, fii cu adevărat atent la drum și, dacă termini anul de asigurare fără niciun accident din vina ta, ai șanse la o asigurare auto ieftină.

Pe ce termen închei asigurarea RCA?

Poate fi tentant să închei un RCA pe intervale mai mici de un an. Ți se poate părea că plătești mai puțin, dar este o iluzie că așa beneficiezi de o asigurare auto ieftină.

Adevărul este că, dacă vrei cel mai bun preț, varianta câștigătoare este să închei o poliță de asigurare pe un an, cu plata integrală. Oricum ai învârti calculele, sunt foarte slabe șansele să îți iasă calculele altfel. Iar dacă închei pe intervale mai mici de un an în speranța că vor mai scădea prețurile când ajungi tu la momentul de reînnoire, gândește-te mai bine...

Unde cauți o asigurare auto ieftină?

Poate că nu ai încercat până acum să închei o asigurare RCA online, iar asta înseamnă că nu ai avut ocazia de a alege exact oferta care consideri că ți se potrivește. Dacă vrei să fii sigur că ai nu doar o asigurare auto ieftină, ci și una pe care să te poți baza, cea mai bună soluție este să îți faci propria comparație.

Asistentul virtual de la Sherlook tocmai asta face pentru tine: prelucrează rapid informațiile pe care i le dai, îți generează ofertele potrivite în câteva secunde și apoi așteaptă de la tine acel click prin care îi spui ce alegere ți se potrivește. Aceea este ceea ce pentru tine înseamnă o asigurare auto ieftină – cu sau fără decontare directă, la compania care își inspiră încredere, pe o perioadă de timp convenabilă pentru tine. Decizia îți aparține.

 

Îți asumi prețul decontării directe?

Cineva care a avut probleme vreodată cu despăgubirea pe care a trebuit să o primească de la asiguratorul unui alt șofer, vinovat de accident, va răspunde fără ezitare DA. Un șofer care caută doar o asigurare RCA ieftină, se gândește de două ori.

Niciuna dintre variante nu este în esență greșită. Decontarea directă este doar o opțiune pentru care poți plăti sau nu. Important este să înțelegi ce înseamnă și să alegi singur dacă merită sau nu să plătești în plus pentru ea.

Ce înseamnă decontarea directă, cu ce te ajută și cum îți influențează prețul asigurării RCA afli din articolul de aici.

Câți ani ai și unde locuiești?

Dacă ești un tânăr de 25 de ani și locuiești în București, pentru tine o asigurare auto ieftină nu va fi niciodată la nivelul celei pe care o are un șofer de 50 de ani care locuiește într-o mică localitate din nordul țării.

Asiguratorii lucrează cu profiluri de clienți, așa cum este normal, oferind prețuri mai mici șoferilor responsabili, experimentați, care locuiesc în zone în care incidența accidentelor este una redusă.

Este greu de crezut că te vei muta doar ca să ai o asigurare auto ieftină, dar poți măcar să te bucuri știind că pe măsură ce trec anii și înaintezi în vârstă vei plăti mai puțin pentru RCA.

Acum că mai ai câteva sugestii în plus, intră pe Sherlook.ro și fă-ți un calcul. S-ar putea să nu fii atât de departe de ceea ce consideri o asigurare auto ieftină.

 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo