Logo Economo

De ce ai nevoie pentru asigurarea RCA online în vederea înmatriculării

Dacă ești în proces de achiziție a unui autovehicul (nou sau la mâna a doua) știi deja că pentru dosarul de înmatriculare ai nevoie și de o poliță de asigurare în vedere înmatriculării. Poți obține rapid o astfel de asigurare online, prin Sherlook.ro. 

Dacă ai intrat pe Sherlook.ro pentru o asigurare RCA online, ai văzut că primul pas este să completezi numărul de înmatriculare al autovehiculului pe care vrei să îl asiguri. Imediat sub acest câmp însă, ai și o bifă: ”Mașina mea nu este înmatriculată încă”. Dacă ai nevoie de o asigurare RCA în vederea înmatriculării, tot ce trebuie să faci este să bifezi această opțiune și să mergi mai departe cu completarea datelor esențiale.

Când îți cumperi un autovehicul, fie că este nou sau la mâna a doua, înainte de a-l înmatricula, trebuie să închei o asigurare RCA. De altfel, polița de asigurare RCA este unul dintre documentele esențiale pentru dosarul de înmatriculare.

Pe polita de asigurare RCA în vederea înmatriculării trebuie să fie menționate numele proprietaului și seria de șasiu a autovehiculului ce urmează a fi înmatriculat. Acesta este motivul pentru care, chiar dacă ai cumpărat o mașină la mâna a doua cu RCA valabil al fostului proprietar, nu îl poți folosi în vederea înmatriculării.

Așadar, pe Sherlook.ro poți obține, în doar câteva minute și cu doar câteva clickuri, o asigurare RCA online de care ai nevoie pentru înmatricularea noului tău autovehicul. Ai nevoie de câteva acte pentru acest lucru:

  1. CIV - Cartea de identitate a autovehiculului, care dovedește dreptul de proprietate și omologarea mașinii;
  2. Actul de identitate al noului proprietar al autovehiculului.

În cazul în care achiziționezi un autovehicul nou, ai nevoie și de factura proformă, eliberată de vânzător.

Asigurare RCA în vederea înmatriculării dacă iei un autovehicul în leasing?

Dacă autovehiculul este cumpărat în leasing, formalitățile pentru asigurare vor fi făcute de compania de leasing, până când vei deveni proprietarul autovehiculului.

Asigurare RCA în vederea înmatriculării dacă iei un autovehicul la mâna a doua?

Dacă te pregătești să înmatriculezi un autovehicul cumpărat la mâna a doua, ai nevoie de contractul de vânzare-cumpărare și de fișa de înmatriculare, pe care o obții de la Direcția taxe și impozite locale din localitatea ta, ca nou proprietar.

Ține cont de faptul că, după obținerea numerelor de înmatriculare, trebuie să notifici asiguratorul a cărui ofertă ai ales-o și să ai grijă ca noile numere să fie înscrise pe polița RCA.

Din acest moment, intri în fluxul normal de asigurare și vei primi notificare de fiecare dată când este nevoie de reînnoire. Pentru că ai înscris deja datele tale și ale autovehiculului tău pe Sherlook.ro, va fi chiar mai rapid și mai ușor procesul de reînnoire.

Așa cum probabil ai înțeles deja, la Sherlook.ro  – asistentul tău virtual, găsești oferte de asigurare RCA atât pentru reînnoirile obișnuite, cât și pentru asigurările RCA în vederea înmatriculării.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo