Logo Economo

De ce cel mai ieftin RCA nu este mereu și cel mai bun? Ce trebuie să învățăm din falimentele RCA?

Din falimentul EUROINS avem de învățat. Trebuie să înțelegem că asigurarea RCA se alege cu responsabilitate și actualele instrumente din era digitală ne ajută să facem asta fără prea mult efort. 

În ultimii 8 ani, am trecut prin episoade ale pieței de asigurări care au arătat că încă mai avem multe de învățat. Falimentul ASTRA Asigurări a fost un prim șoc. Nimeni nu știa ce trebuie făcut. Clienții erau debusolați. A durat mult până când lucrurile s-au pus iar pe linia firească. A urmat o nouă lovitura – CARPATICA Asig și piața de asigurări s-a cutremurat iar, când nici nu apucase să uite episodul ASTRA.

Anul trecut, o nouă furtună s-a stârnit de la falimentul CITY Insurance. Milioane de asigurați s-au trezit din situația clienților fericiți că au cea mai bună poliță de asigurare în situația șoferilor bombăniți de alți șoferi pe care i-au accidentat, punându-i în situația de a citi ghiduri ale autorităților pentru a afla cum își pot obține despăgubirea. Mulți asigurați care aveau atunci poliță la CITY Insurance au devenit ulterior clienți EUROINS, pentru că nu a contat decât prețul în această decizie. Iată-i acum, în 2023, în aceeași situație de a avea RCA la o companie în prag de faliment.

Se pare că ni se tot oferă o lecție pe care refuzăm să o învățăm, ceea ce favorizează repetarea ei cu evidente consecințe asupra noastră.

  1. Nu ne informăm

Asigurarea RCA este o poliță obligatorie pe care o încheiem de cele mai multe ori fără să ne gândim prea mult la ea, bombănind doar din când în când că ”iar s-a scumpit”. Nu investim însă timp deloc în analiza companiei la care urmează să încheiem o asigurare RCA. Mulți dintre noi nici nu știm că a apărut opțiunea decontării directe, nici ce înseamnă și nici dacă ne-ar trebui.

Asigurarea este un act pe care trebuie să îl realizezi cu responsabilitate și cu o minimă informare înainte.

Pe Sherlook.ro găsești informațiile de bază de care ai nevoie pentru a înțelege cum să alegi asigurarea potrivită pentru tine. Totul este explicat și structurat simplu, ca să nu îți răpească prea mult timp cu documentarea.

  1. Nu comparăm

Chiar dacă mereu ai avut RCA-ul la același asigurator, chiar dacă mereu îl faci pentru perioade de câte 6 luni, chiar dacă niciodată nu ai luat în calcul decontarea directă...toate astea nu înseamnă că lucrurile trebuie să rămână așa.

Avantajul de a folosi un comparator de oferte cum este cel de la Sherlook.ro este că te ajută să vezi mereu ce opțiuni ai, să le evaluezi și să alegi ce ți se potrivește.

  1. Alegem mereu cel mai ieftin RCA, nu cel mai bun

Nu. Oricât de mult ați crede asta pentru că vă avantajează financiar, cel mai bun RCA nu este cel mai ieftin. Cel mai ieftin poate fi încheiat la o companie care nu oferă servicii de calitate post-vânzare și poți avea probleme. Cel mai ieftin nu include decontare directă și iată, în perioade ca aceasta, chiar contează să o ai.

Alegând cel mai ieftin RCA nu încurajezi companiile de asigurări decât să practice prețuri de dumping. Nu le încurajezi să ofere servicii de calitate și nici să fie mai operative la plata daunelor.

  1. În continuare considerăm cu RCAul nu este pentru noi

Chiar dacă prin asigurarea ta RCA se plătesc daunele celor cărora le aduci prejudicii în urma unor accidente de care te faci vinovat, nu înseamnă că polița aceasta este doar pentru ei și nu te privește cum se soluționează plata despăgubirilor.

În cazul în care cel accidentat de tine are probleme cu obținerea de despăgubiri de la asiguratorul ales de tine, se poate întoarce împotriva ta în instanță. Nu se întâmplă des, dar este o posibilitate pe care nu vrei să o descoperi pe pielea ta.

În plus, dacă alegi și decontarea directă, asigurarea RCA chiar este și pentru tine în egală măsură în care este pentru cei cărora le poți produce daune.

În concluzie, alege responsabil o asigurare RCA. Informează-te, compară și alege în cunoștință de cauză. Asistentul tău virtual de la Sherlook.ro te ajută să faci toate astea.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo