Logo Economo

De ce e bine să folosești un comparator de oferte RCA online mai ales acum, în contextul crizei RCA

Fie că ai sau nu RCA la EUROINS, zilele acestea sigur te gândești fie la o nouă asigurare RCA (în cazul în care erai asigurat EUROINS), fie la momentul reînnoirii, când parcă ai vrea și decontare directă. Ca să poți evalua toate opțiunile, cel mai mult te ajută un comparator online, cum este Sherlook.ro.

Zilele acestea, în materie de asigurări, toată lumea vorbește despre RCA, despre falimentul EUROINS și despre toate problemele derivate de aici. S-au făcut chiar grupuri de Facebook pe care se dezbat diversele spețe în căutare de soluții și rezolvări rapide. Niciodată nu este momentul potrivit să ai un accident, oricât de mic, însă acum cu atât mai puțin.

Sunt 2,6  milioane de șoferi asigurați RCA la EUROINS în acest moment. Un accident cu oricare dintre ei, în cazul în care nu ești tu vinovat, te aduce în situația de a intra în grupul celor care așteaptă să își primească despăgubirea de la FGA – Fondul de Garantare al Asiguraților. Asta înseamnă:

  • Proceduri de urmat;
  • Timp de așteptat;
  • Posibile complicații pe care sigur nu ți le dorești.

Așadar, există 2 scenarii în care poți să fii în acest moment, soluțiile pe care le ai la dispoziție fiind însă destul de asemănătoare.

  1. Ești asigurat EUROINS.

Dacă ești în această situație, probabil te gândești la o denunțare a poliței în acest moment. Da, necesită o procedură de urmat și ceva așteptare până își primești banii pentru restul de perioadă contractuală (dacă te încadrezi în această situație. Detalii găsești la FGA – Fondul de Garantare al Asiguraților). Primești în schimb liniștea dată de o nouă poliță de asigurare pe care ai ocazia să o închei cu decontare directă.

Asistentul tău virtual de la Sherlook.ro poate fi consultat 24/7 pentru oferte complete de polițe de asigurare care ți se potrivesc – cu sau fără decontare directă. Tu faci comparația și alegi ce ți se potrivește.

  1. Nu ești asigurat RCA, dar curând trebuie să îți reînnoiești polița RCA.

Fie că ai avut până acum sau nu decontare directă, la următoarea reînnoire poate ar trebui să o iei în calcul. Este adevărat că presupune un cost în plus, dar cel mai probabil nu se ridică la nivelul stresului pe care îl ai dacă nu ai această opțiune acum.

Decontarea directă te ajută să știi că, indiferent unde are RCA cel care te lovește în trafic, tu te duci pentru despăgubire la asiguratorul ales de tine. Tu își primești despăgubirea și de acolo asiguratorul se descurcă el cu FGA, nu tu.

Pentru că ești sau vei fi curând în situația de a încheia o nouă poliță RCA, este bine să înțelegi de ce te ajută să folosești un comparator online, cum este cel de la Sherlook.ro.

  • prețurile se pot modifica de la o zi la alta și unele companii pot avea oferte foarte bune pentru segmentul de clienți în care te încadrezi. Dacă folosești un comparator de prețuri online, vezi toate ofertele în timp real, cu doar câteva click-uri. Așa te asiguri că, în momentul în care ai nevoie de un RCA, nu ratezi nicio ofertă disponibilă.
  • poți compara ușor ofertele potrivite pentru tine. Poate acum nici nu știi ce RCA vrei și cu ce specificații:
    • La ce asigurator să închei polița RCA?
    • Să fie pe un an sau pe 6 luni?
    • Să îmi iau și decontare directă sau nu?

De-asta e bun Sherlook.ro – pentru că poți compara rapid, de la tine de acasă, la orice oră, toate aceste variante. Așa o alegi pe cea care te face să te simți cu adevărat asigurat.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo