Logo Economo

EUROINS este în faliment, dar soluții pentru a scăpa de probleme există

Falimentul EUROINS a fost pronunțat și asigurații au de acum 90 de zile de valabilitate pentru polițele lor RCA. Ce pot face? Consultanța potrivită te ferește de probleme.

Inevitabilul s-a produs. Așa cum era de așteptat încă din luna martie a acestui an, a fost pronunțată hotărârea de intrare în faliment a companiei EUROINS România, unul dintre cei mai mari asiguratori din piața noastră de profil.

Acestea fiind faptele, este bine să înțelegeți și ...datele. Mai exact, 8 septembrie 2023 este termenul cel mai important, la care expiră asigurările încheiate la EUROINS. Conform legii, de la pronunțarea hotărârii de intrare în faliment, există un termen de 90 de zile în care asigurările încheiate la EUROINS sunt încă valabile, urmând ca asigurații să încheie polițe de asigurare la alte companii.

Excepție de la acest termen fac doar asigurările de garanții, pentru care termenul este valabilitate din momentul declarării falimentului EUROINS este de 150 de zile.

De ce este important să înțelegem implicațiile falimentului EUROINS?

Poate vă întrebați de ce se vorbește atât de mult despre falimentul EUROINS și despre ceea ce trebuie făcut. Ajungem din nou la date. Aproximativ 2 milioane de șoferi români au polițe de asigurare RCA încheiate la EUROINS. Dacă aceștia nu sunt informați și nu înțeleg implicările pentru ei, lucrurile pot degenera.

Imaginați-vă că sunteți lovit pe 9 septembrie de un asigurat EUROINS care nu știe că nu mai are RCA valabil.... Nu vă doriți să vă aflați într-o astfel de situație.

Mai mult decât atât, imaginați-vă că aveți polița RCA la EUROINS și, prins cu viața de zi cu zi, nu aflați de faliment și de termenele de valabilitate ale polițelor. Dacă produceți un accident pe 9 septembrie și nu sunteți asigurat știți ce înseamnă? Că ar trebui să plătiți toate daunele provocate din buzunarul propriu.

Care este situația acum și ce se poate face?

Conform declarațiilor ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins, dar și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, trebuie să se adreseze la FGA - Fondul de Garantare a Asiguraților.

Dacă ați avut un eveniment în urma căruia trebuie să primiți despăgubire în baza unei polițe EUROINS, trebuie să completați Anexa 10 de aici.

Dacă vreți să solicitați restituirea primei pentru o poliță pe care o aveți încheiată la EUROINS, trebuie să completați Anexa 9 de aici.

Așadar, puteți aștepta să se scurgă cele 90 de zile pentru a încheia o asigurare RCA nouă sau puteți alege să cereți restituirea de primă pentru perioada rămasă din asigurare. În acest al doilea caz, trebuie să încheiați o asigurare RCA înainte de a primi de la FGA prima ce poate fi restituită.

Cum vă ajută Sherlook?

Asistentul digital de la Sherlook urmărește cu atenție toate etapele procesului și oferă asistență tuturor celor care au asigurare la EUROINS și vor un RCA nou, la o altă companie. Putem să le oferim acestora asistența specializată în alegerea unei alte asigurări, dar și cele mai mici comisioane la încheierea unei noi asigurări RCA online.

Consultanța potrivită și respectarea termenelor comunicate ar trebui să vă țină departe de orice fel de probleme.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo