Logo Economo

Schimbări de prețuri pentru polițele RCA

Așa cum probabil ați citit în presă, anul acesta există posibilitatea introducerii unor modificări semnificative în privința polițelor RCA.

Companiile de asigurări doresc să ia în considerare mai multe detalii tehnice ale autovehiculului în procesul de calcul al tarifelor. Dacă până acum prețul era determinat în funcție de vârsta șoferului și riscul de accident al acestuia, începând din 2023 se poate lua în considerare și vechimea mașinii sau kilometrajul, precum și zona în care se deplasează preponderant șoferul (oraș – mai mare sau mai mic – sau localitate din mediul rural).

Fiecare societate de asigurări are libertatea de a-și stabili propriul tarif pe baza estimărilor proprii legate de riscurile asociate anumitor indicatori care arată probabilitatea producerii unui accident și probabilitatea acordării despăgubirilor.

Cel mai ușor și mai eficient este să încheiați un RCA online prin economo.ro, pentru că acolo găsiți toate ofertele și o puteți alege pe cea mai bună pentru voi.

Ce determină prețul unei polițe de asigurare auto? Prețul poliței de asigurare auto este influențat de o serie de factori pe care asiguratorii trebuie să  îi ia în calcul pentru a vinde o asigurare la un preț pe care să îl poată susține. Iată o listă cu principalele aspecte care determină costul poliței auto:

Istoricul șoferului: Un istoric bun vă poate aduce o primă mai mică. Dacă aveți un istoric curat, fără accidente sau încălcări grave ale regulilor de circulație, veți plăti mai puțin. Pe de altă parte, dacă aveți un istoric negativ, există riscul să plătiți o primă mai mare. De asemenea, șoferii noi, fără un istoric de asigurare, pot plăti sume mai mari.

Vârsta: Șoferii maturi au în general mai puține accidente comparativ cu șoferii tineri, în special adolescenții. Drept urmare, asigurătorii percep o primă mai mare pentru adolescenți sau șoferii sub 35 de ani.

Tipul de mașină: Costul mașinii pe care o conduceți are un impact semnificativ asupra primei de asigurare. Variabilele luate în considerare includ probabilitatea furtului, costul reparațiilor, dimensiunea motorului etc. Mașinile cu echipamente suplimentare de siguranță pot beneficia de reduceri ale primei de asigurare.

Alte criterii care influențează prețul unei polițe de asigurare în alte țări și o pot face și la noi, sunt următoarele:

Locația: Șoferii care locuiesc în zone urbane plătesc, în general, prime mai mari decât cei din orașele mici sau zonele rurale. Acest lucru se datorează riscului mai mare de vandalism, furt și accidente în zonele aglomerate. De asemenea, locul în care parcați mașina, fie pe stradă sau într-un garaj securizat, precum și dotările antifurt pot influența costul poliței.

Numărul de kilometri parcurși: Cu cât conduceți mai mult, cu atât crește probabilitatea unui accident, ceea ce poate duce la o primă mai mare. Dacă utilizați mașina frecvent în scopuri de serviciu sau pentru a face naveta pe distanțe lungi, veți plăti mai mult. În schimb, conducerea ocazională (numită uneori "utilizare de plăcere") poate duce la o primă mai mică.

Genul șoferului: Statisticile arată că femeile au tendința de a avea mai puține accidente, mai puține cazuri de conducere sub influența alcoolului (DUI) și accidente mai puțin grave decât bărbații. Astfel, femeile, în general, au șansa de a plăti mai puțin pentru asigurarea auto comparativ cu bărbații, având în vedere aceleași alte aspecte.

Este bine să știți și să înțelegeți acești factori și știți deja că pe economo.ro puteți verifica ofertele disponibile pentru voi în ceea ce privește tarifele pentru polița RCA și o puteți alege pe cea mai bună.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo