Logo Economo

Tu ai RCA cu decontare directă? Mai mult de 350.000 de șoferi l-au ales

Ce faci dacă te lovește cineva cu RCA la EUROINS? Intri pe Sherlook.ro, închei RCA online și adaugi și clauza de decontare directă, pentru ca, la nevoie, să decizi tu la ce asigurator îți soluționezi dauna. Cât te costă și cum te ajută decontarea directă?

În actualul context al pieței de asigurări, este mai util ca oricând să optezi pentru o asigurare RCA online cu clauza de decontare directă inclusă. Aproximativ 2,8 milioane de șoferi au asigurare RCA la EUROINS, ceea ce înseamnă tot cam atâtea șanse pentru tine să te alegi cu bătăi de cap. Dacă ai un accident în care ești lovit de un asigurat EUROINS, trebuie să te adresezi FGA – Fondul de Garantare al Asiguraților și apoi să aștepți destul de mult ca dosarul tău să se soluționeze.

Și nu doar falimentul EUROINS este problema. Se știe deja că sunt companii de asigurare care plătesc mai repede daunele și altele care plătesc mai greu. Aceasta fiind situația, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară în Raportul asupra evoluției pieței asigurărilor în 2022 , anul trecut 352.281 de șoferi au decis că merită să achiziționeze și componenta de decontare directă.

Principalul avantaj al decontării directe

Despre decontarea directă am scris pe larg pe Sherlook.ro . Pe scurt însă, dacă ai decontare directă, poți să alegi să îți soluționezi dauna la propriul tău asigurator RCA, urmând ca acesta să își recupereze prejudiciul de la asiguratorul vinovatului, fără ca tu să mai fii implicat în vreo formă în acest proces. Așadar, poți spune că plătești o sumă în plus pentru a nu decide altcineva ce companie de asigurare îți soluționează dauna în cazul nefericit al unui accident.

Merită? Peste 350.000 de șoferi au decis că merită. Când analizezi oferta de asigurare RCA, asistentul tău virtual de la Sherlook.ro îți prezintă toate variantele care ți se potrivesc – cu și fără decontare directă, astfel încât să poți compara și să iei o decizie.

Cât costă în plus decontarea directă?

Este de înțeles că, în momentul în care îți reînnoiești asigurarea RCA, te gândești de două ori dacă să adaugi și decontarea directă sau nu, pentru că prețul poliței tale de asigurare crește. Prima medie anuală plătită de șoferi pentru componenta de decontare directă în 2022 a fost de puțin peste 170 de lei, în creștere de la 121 de lei, cât a fost în 2021.

Ce criterii trebuie îndeplinite pentru a putea folosi clauza de decontare directă?

În cazul în care ești implicat într-un accident rutier și vrei să îți soluționezi dauna în baza decontării directe, este bine să verifici că întreaga situație respectă criteriile de mai jos:

  1. accidentul auto trebuie să se fi produs pe teritoriul României;
  2. vehiculele implicate în accident trebuie să fie înmatriculate în România;
  3. daunele produse sunt exclusive ale vehiculelor – fără alte tipuri de daune materiale sau vătămări corporale;
  4. vehiculele implicate în accident trebuie să aibă poliță de asigurare valabilă.

Cât de des este folosită decontarea directă?

Sistemul funcționează și îi ajută în mod real pe cei care au decontare directă. În 2022, numărul dosarelor de daună plătite în contul clauzei de decontare directă a ajuns la aproape 12.200. Dauna medie a fost de peste 8.100 de lei.

Așadar, pentru aproximativ 170 de lei în plus la asigurare, peste 12.000 de șoferi și-au soluționat dauna prin intermediul decontării directe. Au primit mai mult decât despăgubirea care li se cuvenea. Au primit și lipsa de stres și de timp pierdut pe care le oferă controlul pe care îl ai asupra asigurării RCA.

Gândiți-vă serios dacă această clauză de decontare directă merită achiziționată în această perioadă tulbure pentru piața de asigurări. Orice decizie luați, găsiți la Sherlook.ro asigurarea RCA online care vi se potrivește.

 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo